Noc výskumníka

23. September, 2009, Autor článku: Beňová Gabriela A., Oznamy
Ročník 2, číslo 9 This page as PDF Pridať príspevok

Futuristický elektromobil, futbal robotov, ale aj slonia pasta či chemické jojo – v piatok, 25. septembra, budeme môcť v nákupnom centre Avion v Bratislave objavovať svet vedy a ľudí, ktorí ho vytvárajú.

Noc výskumníka 2009 predstaví „ľudskú“ stránku vedy a vedcov. Okrem zaujímavých pokusov a vedeckých vynálezov, ktoré si budeme môcť „ohmatať“ celý deň (9:00-21:00) priamo na mieste, sa môžeme tešiť aj na osobné stretnutia so špičkovými slovenskými vedcami a na diskusie vo Vedeckých kaviarňach.

PosterscreenNV

Na svoje si prídu všetky vekové skupiny – od najmenších, pre ktorých je pripravený detský vedecký kútik so zaujímavými pokusmi a vedecká cukráreň, až po staršie ročníky, na ktorých čakajú najlepší vedci a prezentácia výskumu v oblastiach robotiky, informačných technológií, lekárskych vied a mnohých ďalších. Od 17:00 do 19:00 sa uskutoční hlavná vedecká šou so zaujímavým kultúrnym programom, hudobnými skupinami, kvízmi, pútavými rozhovormi a ocenením víťazov výtvarnej a posterovej súťaže, ktoré sú súčasťou projektu.

Okrem programu, ktorý bude počas celého dňa v nákupnom centre Avion budeme môcť navštíviť známe miesta v nezvyčajných hodinách. Brány Botanickej záhrady v Bratislave budú pre návštevníkov otvorené do 24:00 a vo hvezdárni v Tatranskej Lomnici budeme pozorovať nočnú oblohu až do rána.

Projekt organizuje Slovenská organizácia pre výskumné a vývojové aktivity, Slovenská akadémia vied a portál Euractiv.sk. Viac informácií nájdete na www.nocvyskumnika.sk.