Robotický krúžok Lego Mindstorm

01. December, 2009, Autor článku: Foltin Martin, Oznamy
Ročník 2, číslo 12 This page as PDF Pridať príspevok

Lego Mindstorm je zo série Lego súprav zahŕňajúce programovateľnú jednotku “brick” s elektromotormi a snímačmi. Mindstrom sa vyvinul z línie programovateľných senzorových blokov edukačných hračiek. Prvá verzia pod názvom Robotics Invention System (1998) bola inovovaná na Lego Mindstorm NXT (2006), pričom najnovšia verziu verziu predstavuje Lego Mindstorm NXT 2.0 (2009).

Práve táto stavebnica je základom krúžku, ktorý sa včera rozbehol na Ústave riadenia a priemyselnej informatiky, FEI STU Bratislava. Pracovníci oddelenia Informačných a komunikačných systémov získali stavebnice v rámci riešenia projektu KEGA.

lego01_001
Úvodné slovo organizátorov

Včera sa záujemci o stavebnicu stretli a začali vývoj vlastného robota. Na zostavenie a naprogramovanie budú mať k dispozícií ešte 7 stretnutí. V závere by mali trojčlenné skupiny predviesť schopnosti svojho robota. O priebežných výsledkoch vás budeme informovať. Podrobnosti o krúžku nájdete na www.posterus.sk/lego. Organizátori akcie prisľúbili, že sa krúžok bude opakovať a budú sa tešiť na nových študentov, ktorí môžu byť zo stredných alebo vysokých škôl.

lego01_002
Práca v trojčlennej skupine

lego01_003
Výsledok práce po 90 minútach

Napísať príspevok